NOAH.gent

NOAH
Lunch & aperobar on the water.
Concept & realisation interior design.
Handelsdokkaai 3
(achter het postgebouw)
Gent
2015 - ...

_Designer & Projectmanager
_Co-owner with Inge Staelens

NOAH Feel good food & so much more
In de docklands van Gent dobbert de ark van Noah: een lunch & late night aperobar op het water. Aan boord word je getrakteerd op huisgemaakt lekkers en een panoramisch uitzicht op het Handelsdok, dat zich uitstrekt van de Muide tot de Dampoort. The perfect hideout voor dromers, loners en romantici. Laat maar komen, die zondvloed!

Bateau d’amis
Bij Noah zoek je de rust op. Je vindt er een terugtrekplekje voor één of twee of schuift mee aan de table commune. Bijpraten kan er van maandag tot vrijdag in één van de hoekjes in het scheepsruim. Want terwijl het er ’s zomers nog vaak alle hens aan dek is, is het op winterse dagen des te gezelliger onderduiken aan boord. Uiteraard kunnen echte matrozen er het jaar rond kaaienwaaien bovendeks, bij een houtvuur en met extra dekentjes.

Apero & saladebar + Coffee & cake
Geroosterde zoete aardappel, kerstomaat, sugarsnaps, verse mieriksworteldille-dressing, gekruide gehaktballetjes… Het kan niet op. Aan het saladebuffet van het huis mag er schaamteloos opgeschept worden. Een andere vaste waarde op de kaart zijn de croques met kwinkslag, zoals de zuurdesemvariant met blauwe kaas. Handen warmen kan met een kom soep of pasta. En voor uitblinkers als de Berloumi (alternatief voor haloumi) en de groententaartjes wordt bij de buren aangeklopt. Een gevarieerde kaart die focust op Gents en gezond!

Winterformule!
Noah vaart mee op het ritme van de seizoenen. Vanaf begin november gooit de kok het over een andere boeg en wordt samen met de scheepsklok ook de menuformule aangepast. Voortaan kan je er op maandag tot woensdag terecht van 11u30 tot 17u00 voor je lichte lunch, koffie en taart. Op donderdag en vrijdag kan je daarna ook nog tot 22u aansluiten voor een afterwork apero met hapjes. Al draait de muziek door tot na twaalven!

Unieke locatie
Noah ligt aangemeerd aan de Handelsdokkaai, achter het postgebouw vlakbij het Stapelplein. Een beetje verborgen, maar daardoor ook des te intiem en altijd bereikbaar. Zowel met de fiets, auto, bus als trein. Pluspunt: parkeren kan gratis voor de deur.

De beste stuurlui
De lunchboot werd omgebouwd door woonbootbewoners Sigrid Hubloux en Inge Staelens. Samen met hun team ontvangen de interieurarchitecte en voormalig tv-regisseur/kok je als vriend aan huis. Hun uniform heeft steevast een streepje voor.

Work & Play
Mobiele werkers zijn altijd welkom aan boord: free wifi en zoete pauzes gegarandeerd! Wie wil kan Noah ook lekker voor zichzelf houden. In het weekend en op maandag- dinsdag en woensdagavond kan je de boot boeken met vrienden, collega’s of speciale gasten. Een unieke setting voor elk event.

Welcome aboard!
The NOAH team

More info:

Facebook: Like us & stay tuned!

Instagram.com/noah.gent/